lördag 7 mars 2009

1500? 2000? 5000? - Vad blir nästa bud?


För en stund sedan var det någon på radions 12.30-eko som påstod att det var 1500 som demonstrerade i Malmö. Tidigare hade DN antalet 2000 på sin nätsida men har nu höjt till 5000. Hur vore det om man bestämde sig? En stor del av rapporteringen ägnas åt några AFA-pajsare som alltså spelar sin vanliga roll av provokatörer. Är de dumma i huvet rent ideellt, eller har de betalt för att vara dumma?

En generell reflexion (från en som normalt inte är ett skvatt idrottsintresserad - jag föredrar långa promenader): när Israel systematiskt slår sönder det civila palestinska samhället slår man givetvis också sönder idrotten. Organiserad idrott är ju en av många band som knyter samman samhället och därför kan den inte tillåtas. Av vilken anledning skall Sverige ha idrottsutbyte med en sådan stat?

5 kommentarer:

mishka sa...

Ja men de komersiella medierna spelar alltid ner siffrorna på "vänsterdemonstrationer". Polisen hjälper villigt till.

Anonym sa...

Jag tycker förvisso att det är konstigt att det alltid är idrottsmänniskorna som ska stå för protesterna, vi ställer aldrig något krav på att näringslivet eller kulturen skall utföra några manifestationer mot orättvisor. Då handlar det bara om gynnsamt utbyte. Det gav mig visst uppslag för ett nytt inlägg...

Björn Nilsson sa...

Kollade al-Jazira för en stund sedan. De hade 7000 som antal.

Nåja, ibland blir det ju blockader och bojkotter också, men av varierande kvalitet. Man kan ju jämföra med bojkottförsöken av Sydafrika på sin tid. När de började bli besvärande för näringslivet i USA kan det ha påverkat hur lätt apartheidregimen sedan föll (även om det var andra och betydligt blodigare saker som fällde avgörandet).

Anonym sa...

Jo, men det här snacket om att vi skulle bojkotta Os i peking... skulle vilja se någon föreslå att Ericsson utförde någon slags protest på världens största marknad. Så långt sträcker sig inte våra sympatier.

Björn Nilsson sa...

Kineserna försökte aldrig bomba bort eventuella tibetanska idrottare ...

För övrigt är bojkotter och liknande ett verktyg som bör användas sparsamt och där man vet att det har en hygglig chans att fungera. Ofta gör det det inte, men just i fallet Israel finns kanske den möjligheten.