lördag 28 mars 2009

"Vi betalar inte ..."


Här är några bilder med anknytning till dagens demonstrationer i Tyskland som jag skrev om tidigare. Den här första tror jag kommer från något tidigare tillfälle. Hittade den i Neues Deutschland, i en artikel som nämnde även de som står för banderollen i bakgrunden, nämligen Attac. Attac är en av de många organisationer som står bakom protesterna.

Bilderna nedan saxade jag från Frankfurter Allgemeine Zeitung. De är tagna i Berlin fast det är en demonstration även i Frankfurt. Sedan är ju anti-G20-demonstrationen i London. Trots upphetsade påståenden i förväg tycks hittills det mesta ha gått lugnt tillväga. Det "svarta blocket" dök upp i Berlin men ställde inte till med något.Dödsannons för kapitalismen. Men ännu rör liket på sig, och det bits och sparkar och bär sig åt!


Hur mycket folk som deltagit är som vanligt oklart, men det verkar åtminstone ha varit några tiotusental i Tyskland.

2 kommentarer:

Nicke Grozdanovski sa...

En världsvåg som bär vänsteråsikter är det som vi ser bre ut sig. Hoppas detta leder till att Kapitalisterna åtminstonde svettas i sina kostymer. Vi för denna tradition vidare även i Sverige där ekonomisk demokrati måste utvecklas.

Leve Socialismen

Björn Nilsson sa...

Vi får mer av en situation där en världsbourgeoisie står mot ett världsproletariat, faktisk som Marx och Engels tänkte sig. Tror jag får återkomma om det.