måndag 9 mars 2009

Varning för cyniskt inlägg

Jag undrar om kyrkobesökarna stämde upp den gamla melodin Närmare Gud, till dig när en galning gick loss med ett skjutvapen i en kyrka i Illinois, USA? Det kan inte ha varit en grövre bössa eftersom pastorn lyckades parera de första skotten med en bibel. Men med en ny salva gick det bättre.

Nå, många är vapentokiga och religiösa i USA, så då borde väl en kyrka vara den perfekta platsen att bli skjuten. Jag såg för några dagar sedan att någon delstat, var det Arkansas?, hade avskaffat en lag som förbjuder folk att ta med dolda vapen in i kyrkor. Tydligen har man inte vapenhus som i gamla svenska kyrkor förr i tiden. Man får väl anta att ingen patriotisk amerikan kan hänga av sig puffran bara för att han skall in i Guds hus, eller hur? - Skolskjutningar har hittills varit mest inne i USA, men jag undrar om inte kyrkan som plats för att lufta sina aggressioner blir allt populärare?

Kan vi se fram mot nya härliga uppgörelser i kyrkorna i USA, där det pangas på såväl från åhörarplats som prediksstol med alla typer av vapen - det måste väl vara OK att ta in en lätt kulspruta också? Och så kommer massvis med folk närmare Gud snabbare och effektivare än vad de någonsin tänkt sig?

1 kommentar:

Anonym sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.