måndag 30 mars 2009

IT-branschen backar i Israel

I ett tidigare inlägg citerade jag en artikel om hur det internationella kapitalet drar sig undan från Israel. Det progressiva USA skriver nu om samma sak men med särskild inriktning på IT-branschen. Israelerna har tappat greppet, investeringarna utifrån faller och deras dataingenjörer föredrar att arbeta på annat håll (förståeligt, vem vill vara i en allt mer brutaliserad och brutaliserande krigszon?).

Kapitalet känner inga nationsgränser och det finns smarta datatekniker på många andra ställen än Israel. Kina och Indien exempelvis, och i arabvärlden finns många goda IT-snillen. Därmed faller argumenten för att lägga ut IT-uppdrag just i Israel. Det här är ett bevis på att Israel, trots att man kämpar med näbbar och klor för att vara något speciellt, håller på att bli ett land bland alla andra. Kapitalismen tappar den exklusiva sioniststaten på livskraft som vilken stat som helst.

Ett märkligt påstående hos Det Progressiva USA är att en del USA-företag trots den officiella blockaden lagt ut jobb i Iran. Är det blockadbryteri på riktigt eller ett sätt för USA:s underrättelsetjänst att ta sig in i Iran?

Inga kommentarer: