måndag 16 mars 2009

Hemfridsbrott - förskräckligt, Janne!


Somliga får spel när namnet Jan Guillou kommer upp. Skälen kan vara olika, exempelvis att han inte tillräckligt andaktsfullt har slickat Dagens Nyheter-kulturskönandarnas rövar, eller råkat uttrycka sig negativt om Israels behandling av palestinier. Vissa grejer har han fel om, men det kan vi bortse från för tillfället. Nu har han kläckt ur sig en ny drapa som borde få en viss sorts folk att gå i spinn. Till stora delar är den inte så konstig, i alla fall inte konstigare än vad jag själv skrivit (senast här). Men här är slutet av hans krönika:

Den svenska 70-talsvänstern där jag var med hade också problem med stollar som ville vandra in på RAF-vägen och sabotera våra demonstrationer med våld. Men vi bekämpade dem ursinnigt och det hade varit otänkbart att några svartklädda maskerade idioter skulle ha trängt sig in i en Vietnamdemonstration. Hur starka än de politiska motsättningarna kunde te sig mellan olika grenar av bokstavsvänstern så var vi helt överens i denna enda fråga: stoppa provokatörerna!

Jag har till och med varit med om att göra ”husrannsakan” hemma hos misstänkta våldsromantiker före en stor demonstration för att beslagta och förstöra deras beväpning i form av påkar och bensinflaskor. Det var självklart att provokatörerna var det största hotet mot vänstern och mot den opinionsbildning vi drev.


RAF var tyska Rote Armée-Fraktion som inte åstadkom mycket annat än elände med sin stadsguerillaverksamhet. Jag har en volym med RAF-texter som Cavefors förlag gav ut en gång, och det är inte särskilt inspirerande läsning. Någon revolutionär situation i Tyskland kunde de inte bidra till, snarare tvärtom.

Nå, Jan G jämför AFA-tokarna med RAF. Men nu kanske du frågar vad som är så förskräckligt här? Jo, då får vi tänka på Jan G-kritikernas psykologi. Jag minns för många år sedan när Israel lär ha skickat en mordpatrull till Sverige för att "ta hand" om Jan G, men han fick information om det och gjorde det rimliga nämligen gick till polisen. Varpå någon dåre började yra om att Jan G "tjallade". Tjalla på folk som man tror är ute efter att mörda en själv - jojo, det är till att ha konstig uppfattning om valören hos olika ord.

I citatet ovan skriver Jan G att han var med om en raid mot någon som misstänktes vilja utöva våld vid en demonstration. Våldsverktygen förstördes. "Det är väl bra" säger den vanliga trögtänkta tönten. Helt fel! Den intelligente Jan G-kritikern uppfattar givetvis omedelbart vad det är frågan om: här kan man komma med anklagelser om hemfridsbrott, stöld, kanske olaga hot, inbrott, skadegörelsen ... härliga tider!

Låter det befängt? Tja, sådan är psykologin hos den sortens folk. Jag såg kommentarer till en artikel Per Gahrton skrivit där han, liksom Jan G, var ursinnig över AFA-packets uppträdande och slutade med en fundering om att hans palestinska vänner skulle ta i betydligt hårdare om det här upprepades. Och då kom en slemmig israeltyp (man får utgå från att det var en sådan) och yrade om "olaga hot". Först Gahrton:

En sak kan jag lova - om en svartklädd "svenne" med schal över näsan visar sig på en kommande Palestinademonstration vågar jag inte garantera att mina palestinska vänner håller sig lika lugna som de gjorde i Malmö. Vi kommer inte låta svarta anarkofascister förstöra Palestinarörelsen! Kampen för Palestinas befrielse går vidare.

Här är det geniala svaret på det:

"En sak kan jag lova - om en svartklädd "svenne" med schal över näsan visar sig på en kommande Palestinademonstration vågar jag inte garantera att mina palestinska vänner håller sig lika lugna som de gjorde i Malmö."

Dags att polisanmäla führern för palestinastormtrupperna? Det skulle vara underbart att se honom skaka galler för hets mot folkgrupp och olaga hot. Han är ju trots allt ett första klassens äckel som hör hemma bakom lås och bom!


Sluta dalta med AFA! Sluta dalta med Israel! Sluta dalta med demonstrationsförstörare och rasister! Sluta dalta med slafsvänster som låtsas hålla på med "dialog" med demonstrationsförstörare och provokatörer! - Skall det vara så förbannat svårt att förstå, eller är ni israelprovokatörer hela gänget?

3 kommentarer:

mishka sa...

En större handlingskraft behövs mot våldsprovokatörer. Man vet inte om man ska skratta eller gråta åt deras enfald.

Björn Nilsson sa...

Jag tycker det känns som mer läge att gråta för att det finns så dumma människor.

Anonym sa...

KP i Malmö med Dennis Andersson i stetsen kämpade med full kraft i stppa matchenkommitten mot tokvänstern som bara gullade med AFA gänget.