tisdag 24 mars 2009

Låg energi men hög risk och skumma maktambitioner!?

Jag vet inte mycket om vad de nya lågenergilamporna innebär, förutom att de antas dra mindre energi (det framgår ju av namnet), att de skall hålla länge samt att de lär innehålla ohälsosamma saker vilket kan förorsaka problem. Men här kommer ett läsarbrev ända från Afrodites ö, från Cypern alltså, om de nya lamporna. Det är Susanne som har synpunkter på lamporna och EU:s roll i utvecklingen:

Lågenergilampa - den har riskabla sidor!

Jag har börjat forska om EU & blir allt mer chockad över vad jag läser & ser på skärmen. Letar efter folk med samma intresse ,att öppna ögonen på allmänheten innan det är försent för oss alla. Jag fick plötligt upp öronen ang dessa lågenergi lampor som säljs & dess kvicksilver innehåll.

Detta gör mig rasande! Jag har skapat en Petition imot dessa lampor.

När jag började titta lite närmare på vad som ligger bakom det hela fick jag hicka. EU har skapat ECO Design som ska ta över hela energi marknaden & förbjuda produktion av andra sorter. Förmodligen är det bara en liten de av deras planer för vår framtiden. Detta börjar mer & mer likna ett mönster som vi en gång fruktade. Vad som chockar mig är att ingen bryr sig mer om vad som händer i kulisseran.

Jag försökte ta reda på mer info om dessa lampor & fann massor av skrämmande info om kvicksilvrets förgiftning i miljön. EU har ingen framarbetad plan om lampornas avfall.

Jag har för mig att vi skapade en lag om att produkter som inte har en recycle plan [återvinningsplan] inte ska få tillverkningstillstånd. Jag har kanske fel. men EU har en sida om att dom ska förbjuda användning av kvicksilver, & så skapar dom denna kvicksilver lampa.I Wikipedia finns en sida om kvicksilvret.

Om alla hushåll i Sverige slänger en lampa per år , blir det 25 kg kvicksilver, det behövs bara en tesked för att förgifta en normalstor insjö.

Vad är det dom gör! Varningar om förgiftning från dessa lampor har redan gått ut. sjukhus har haft flera fall om bränskador & inhalering av gaser från dessa lampor. Vill EU göra sig av med befolkningen?

Jag vill gärna att detta ska komma ut till gemene man ,att vi som medborgare ska få insyn i vad som verkligen sker med oss & vår miljö. Innan det är försent & vi sitter i ett Makt kontrollerat EU som kontrollerar oss totalt genom hela kedjanMed en gammal hederlig fotogenlampa slipper man kvicksilverproblem - å andra sidan riskerar man att tutta eld på kåken om man är oförsiktig.

2 kommentarer:

mishka sa...

Kontentan är att EU är skit, och jag är benägen att hålla med.

Björn Nilsson sa...

EU gör både bra och dåliga saker, men de bra sakerna kunde andra och mindre maktfullkomliga och korrumperade organisationer ta hand om. Det är en ständigt svällande byråkratisk apparat och en maskin för att plundra folk på pengar. Att införa Euron som betalningsmedel i många länder med väldigt olika ekonomier var en dumhet som nu gör att en del länder står på ruinens brant.

Energibesparing är bra men främjande av kvicksilver är inte bra - där har man väl bra/dåligt hos EU i ett nötskal.