lördag 7 mars 2009

AFA - förrädare

Nu har AFA verkligen spelat sin provokatörsroll igen, denna gång i Israels tjänst. Vad är det för mening med att ens försöka "föra samtal" med det där gänget? De bör inte släppas in i några demonstrationer i fortsättningen. Det bör stå klart för AFA att de inte är välkomna någonstans. Det är helt klart att de bara är ute efter våld och att de fullständigt struntar i alla uppmaningar om att uppträda anständigt. Det går inte att ha dem med helt enkelt. De bör betraktas just som vad de är: förrädare.

16 kommentarer:

mishka sa...

Om uppgifterna stämmer är det rent ut sagt förjävligt. Dock ska man rikta ett finger åt massmedierna som dels förringar antalet demonstranter men också förstorar AFA-aktivisternas handlingar. Det hela blir ju tillslut en parodi.

Björn Nilsson sa...

Om media inte skrev om AFA och liknande tokerier i demonstrationernas utkanter skulle de där kravallartisterna förmodligen tröttna. Eller kanske hitta på något ännu värre?

I den antika grekiska teatern var komedier pjäser med lyckligt slut (som i och för sig inte behövde vara roliga) och tragedier de med olyckligt slut. Man får hoppas att det här tar slut någon gång som en komedi, kanske hellre än en parodi eller tragedi!

Anonym sa...

De enda som uppträtt rakt mot anarkisterna är KP kommunistiska partiet. På första kommittemötet tog KP:s representant upp ett icke våldsförslad. Hanröstades ned av hela tokvänstern inkl Vänsterpartiet. Den enda som höll med honom var socialdemokratins representant. Småborgarvänstern är kass kass kass!!!!!

Björn Nilsson sa...

Jisses. Att det finns en flathetsfaktor hos V hade jag ju en känsla av, men att det var så här djävligt ... ! Vänster??? Var trottarna med på V:s linje då? KP stärker sin profil i alla fall!

Anonym sa...

Vad är en liberal annat än en anarkist i kostym. Desto fortare dessa adrenalinjunkies växer upp desto bättre, liberaler gör inte lika stor skada.

Björn Nilsson sa...

En liberal är en anarkist i kostym ... det var ett fyndigt sätt att uttrycka saken!

Anonym sa...

Anders Svensson skriver utifrån sin roll som demonstrationsvakt på http://www.zaramis.nu/blog/2009/03/09/det-skrivs-sa-mycket-dumheter-om-stoppa-matchen/.

Enligt honom ställde ett antal personer till en del bråk men det tog fort slut. Att sen SvD och andra borgarmedia blåser upp det något extremt kanske man inte ska förvånas över med den agenda de har.

Sen finns det förvisso en våldsromantik inom delar av autonom-miljöerna. Och framför allt ett polishat som förmodligen mest beror på många erfarenheter av att under tonåren bli bortkörda av poliser. Trist, men vi behöver inte göra det större än det är.

Björn Nilsson sa...

Det räcker med att några personer kastar saker och sedan skryter med det för att det skall gå åt h-e. Stenar, färgbomber, slangbomber (tydligen någon skit som exploderar - det låter inte ofarligt!), bengaliska eldar ... varför håller man på med sådant när man VET resultatet? Kanske därför att man VET resultatet och just vill ha det! Anarkister, autonoma eller vad de nu vill kalla sig, är inga allierade i kampen för någonting - utom möjligen någon sorts fascism.

Anonym sa...

De är barnrumpor. Jag vill inte gå längre än så.

Anonym sa...

På det sista kommittemötet var sossarna, KP och palestierna som ville ha en hårdare linje mot de autonoma. Med de röstades ned av V, SKP-Riktpunkt, RS, SP och annan tokvänster. Småborgarvänstern kan inte dra någon rågång gentemot anarkismen. För jäkligt. Olof Holmgren (v)har bubblat om aktioner hit och dit och gett anarkismen fritt spelrum.

Björn Nilsson sa...

Tack för infon. Tycker synd om palestinierna som blev svikna igen. De behöver inte den där sortens "vänner" som AFA utgör. Men tummen upp för KP och sossarna i alla fall.

Anonym sa...

Kanske samma sak gäller här som på Island - det är dags för de vuxna att ta över.

Anonym sa...

Anders Svensson argumenterar kraftfull mot dig, Björn, på http://www.zaramis.nu/blog/2009/03/09/diskussionen-paminner-om-den-efter-goteborg-2001/

Kortkort: Man minimerar skadorna ju mer man påverkar de autonoma. Och erfarenhetsmässigt gör man inte detta genom att sparka ut dem.

Detta är en empirisk fråga där man inte kommer nånvart med moralism.

Björn Nilsson sa...

Om det inte hjälper med sparka ut så kanske sparka på ... det är väl ett sätt att argumentera som den sortens människor inte kan ha något att invända emot? Det är ju på deras eget språk så att säga.

De människor i demonstrationsledningen som inte begrep att AFA:s närvaro med förmodligen hundra procents sannolikhet skulle leda till bråk och till att sakfrågan sköts bort, de var knappast vuxna sin uppgift.

Björn Nilsson sa...

PS. Jag tycker inte Svensson argumenterar särskilt kraftfullt.

Anonym sa...

Jo, eftersom han argumenterar med empiri och inte bara med löst tyckande vilket de flesta gör. Hans sätt har funkat i Göteborg där det numera inte är något bråk, de andras sätt har inte funkat.