fredag 2 november 2007

Skämtan om regeringen


Schenström åker av spåret
Reinfeldt får slita håret ...

Nähä, där sprack den dagsversen. Karln är ju nästan lika kal på skallen som gamle finske presidenten Urho Kekkonen. Vill Reinfeldt slita i något får det bli något annat. Öronen kanske? Men hur rimmar man på det?


Bilden överst till vänster visar väl rätt väl hur Kekkonen såg ut, och den som inte tror det kan titta på nästa bild. Gamle Urho hörde till den kategorin som inte behövde kamma sig, det räckte med en putsduk för att göra sig fin på huvudknoppen.

Det är klart att situationen är penibel när även Schenströms efterträdare visar sig ha vissa problem med sitt förflutna. "Regeringsmaktens förfall" hade nog Olof Palme väst. Reinfeldt har problem som lagledare och chef, det är inget tvivel om saken.

Jag ser dock en lösning för regeringen: lägg ut listorna på folk som kan komma i fråga för höga uppdrag så långt i förväg som möjligt, och meddela sedan att klagomål kan accepteras inom en viss tid. Ungefär som lysning i kyrkan, där menigheten får några veckor på sig att lägga fram snaskiga fakta som visar att X eller Y inte är lämpliga att ingå giftermål. Om inte politiska motståndare, journalister eller andra plågoris inom förslagsvis en månad har talat om att X eller Y inte är lämpliga att inneha höga ämbeten - ja, då kommer inte senare klagomål att beaktas! "Jaja, ni har haft flera veckor på er att avslöja nye justitieministerns pedofilresor till Gambia, det är alldeles för sent att klaga nu, kom igen om något annat!"

Risken är väl att man får försöka värva kandidater bland nunnorna i Alsike kloster och liknande ställen för att hitta fläckfria kandidater, men vad gör man?

Hm, om man skriver så här:

Schenström åker av spåret
Reinfeldt får slita håret
på Maud och Göran och Jan
- och Mona får se på fan
om hon bara säger "flaska"
när allt är kaos och aska.

Låter bra? Njäää, har nog skrivit bättre saker. Förresten, har ni hört hur man valde president i Finland på Kekkonens tid? - Jo, man stoppade ner alla kandidater i en tunna, och så lyfte man dem i håret en efter en - och den som var sist kvar fick bli president. Och hur han såg ut på knoppen har ni ju redan sett!

Inga kommentarer: