fredag 23 november 2007

Får Chávez skit för Uribes manövrar?

Man kan undra om tillståndet på Dagens Nyheters redaktion. Man verkar ha svårt att hålla ihop rubriker och brödtext i tidningen. I morse fanns under utrikesnyheterna den här rubriken:


Chávez bröt löfte om gisslan


Och vad får vi veta i notistexten? Här är den i sitt fullständiga skick:

COLOMBIA. Anhöriga till kidnappade i Colombia sörjer över att president Alvaro Uribe plötsligt har avbrutit venezuelanske kollegan Hugo Chávez försök att få loss gerillarörelsen Farcs gisslan. De anhöriga var besvikna över Uribes beslut.

– Detta är en sorglig dag, sade Marleny Orjuela, som representerar familjerna. Frankrikes president Nicolas Sarkozy har personligen engagerat sig i medlingen eftersom gerillans fånge Ingrid Betancourt har både colombianskt och franskt medborgarskap. Han uppmanade på torsdagen via en talesman Uribe att återuppta kontakten.

Uribe (Colombias president) har stoppat en utväxling av fångar. Det framgår inte av texten, men det handlar både om fångar som colombias regering har och personer som är fångar hos FARC. De anhöriga är besvikna, och det förstår man. Chávez sägs inte ha stoppat någonting. Eftersom det här skulle vara bra för Chávez prestige i omvärlden (några personer från USA sitter fångna hos FARC) verkar det tvivelaktigt att han skulle ha några intressen av att utväxlingen skulle gå överstyr.

Däremot verkar Dagens Dumheter och dess meningsfränder i världen tappa fattningen när det börjar röra sig om Venezuela. Det behöver man inte tvivla om. Tyvärr.

Inga kommentarer: