torsdag 15 november 2007

Pensionera Odell ...

... skriver Aftonlövet på ledarplats. Men han ser väl för ung och rask ut för att pensioneras, eller ... ? Något nyttigt kan väl karln göra, men helst då på en plats där han inte ställer till så mycket förargelse för allmänheten som för närvarande.

Om uppgifterna från AB och Svenska Dagbladet (som AB hänvisar till) stämmer skulle Odell vilja ha en person som står nära socialdemokratin som boss för utförsäljningen av statliga företag.

Om det är en socialdemokrat med partibok som varit på tapeten (men som underkändes av andra partier i Alliansen) kan man undra om det inte finns någon rimlighetskontroll av medlemmarnas handel och vandel. - Förmodligen är svaret att så länge medlemmen inte går ut och siegheilar offentligt på stan är medlemskapet inte i fara. Om det funnits en god socialdemokratisk standard en gång i tiden verkar den i stort sett vara stendöd numera. Det kanske finns några gamla tanter och farbröder ännu i det partiet med hedern i behåll som sitter och brydda tittar på vad som händer, men den aktiva partiledningen idag ... suck. Man behöver inte pensionera Odell. Ge honom en reträttplats i socialdemokraternas verkställande utskott, det går nog lika bra och ingen lär märka någon större skillnad mot de andra skojarna i den samlingen.

Vänsterpartiet borde fundera en gång till om det inte vore lika bra att skrota samarbetet med SAP ett tag och i stället bygga upp sin egen politik. Sedan får man se om det går att komma tillbaka. SAP måste ta ansvar för sin politik, och om de tänker göra så att Alliansen vinner nästa val också så får de väl göra det och inte skylla på andra - de lägger upp sin egen strategi och taktik och den verkar tjäna Alliansen rätt bra. Vare sig Odell blir pensionerad eller inte.

Inga kommentarer: