måndag 26 november 2007

Skrotkonst och annan konstAtt "ta vad man haver" för att göra skulpturer = skrotkonst, och det kan ge kul resultat. Vete fasen vad konstnären har släpat ihop för gammalt rostigt industriavfall, men på Skeppsbron står det hela och bryter på ett intressant sätt mot Gustav III:s staty, slottet, och skeppsbroadelns fina hus.

Konstnären heter Olle Jonsson från Alfta och verket betitlas (enligt en mässingsskylt) "Horns and drums of the giants". Fast på den översta bilden ser det ut som han gjort ett jättelikt stränginstrument av bland annat en gammal plåtbåt. "A power struggle between the giants Bock, Starkotter and Önne took place a long time ago - all according to an old legend" förklaras det vidare. Och till slut, som ett bevis på att vi lever i nätåldern, konstnärens nätadress: www.ollejonsson.se. Sådant behövde aldrig Carl Larsson eller Anders Zorn fundera på.

Nedanför Strömbron, nära platsen där fågelmatningsbryggan brukar ligga, kunde man se nedanstående märkliga blomma - definitivt inte en näckros, men dock en blomma mitt i vintern.Igår skrev jag om den förtjusning som en dam på Dagens Nyheters ledaravdelning kände när hon steg av tåget i Göteborg och fick se den fina belysning man fixat till. Och så gav hon Stockholm en känga för att vara sämre. Följaktligen höll jag ögonen extra på skaft idag, och den enda belysning jag kunde se som verkade påminna om vad man fått till i Göteborg var de här stackars träden vid trappan ner till Sergels torg. Klicka på bilden så att den kommer upp i stort format kanske lamporna syns också.


Inga kommentarer: