måndag 21 juni 2010

Glatt sommarsolstånd!


Just det, det är idag sommarsolståndet. I Stockholm gick solen upp klockan 3.34 och avgår för dagen klockan 22.05. Den 25 juni, på den av myndigheterna så känslolöst påbjudna "midsommarafton" går solen upp en hel minut senare ... men låt oss inte träta om detaljer i denna ljuva sommartid. Njut i stället så länge härligheten varar! En filosoferande vit häst i en hage full med gula smörblommor, är inte det somrigt så det förslår? Eller grå stenar och röda blommor - glömde kolla närmre vad det var, men kanske tjärblomster - i en annan hage? Man kan inte annat än önska hela världen (eller åtminstone norra halvklotet) ett glatt sommarsolstånd!


2 kommentarer:

/lasse sa...

I Malmö är det 16 grader just nu, den tyar inte mycket nu för tiden, solen, trots att den ska vara uppe rekordlänge idag.

Det är en kulturell förlust att vi inte längre firar denna den heligaste av heliga urnordiska högtider i rättan tid, när sill och brännvin ska blotas så gudarna blir välvilligt inställda till denna civilisationsutpost på nordkalotten. ;-)

Björn Nilsson sa...

Nä, det är bara skit med allt nuförtiden. Rätt vad det är så går väl kungahuset med i det arianska kätteriet också utan att någon reagerar. Eländes elände!