fredag 4 juni 2010

Hjältar behövs - Ship to Gaza


Vi behöver hjältar, sådana som står upp mot världens djävligheter, lögner och tarvligheter. Genom sitt ljus avslöjar de mörkret. Idag kom några sådana till Sergels torg, de fyra svenskarna på flottiljen mot Gaza. Mehmet Kaplan, Victoria Strand, Dror Feiler, Mattias Gardell.Det kunde ha varit en glädjens dag, men sorgen finns efter de personer som mördades av de onda krafterna. En tyst minut till deras minne, må offret inte vara förgäves.Mehmet Kaplan, riksdagsledamot.

Varför kan vi inte fylla ett fartyg med parlamentariker från hela Europa och skicka till Gaza. Israelerna är mycket medvetna om att det är skillnad på folk och folk. Somliga kan man döda utan omsvep, andra måste man vara mer försiktig med, exempelvis parlamentariker.Dror Feiler, utövare av märklig musik, och dessutom så kallade självhatande jude (det är ett kodord för judar som tycker att även palestinier bör behandlas som människor)Victoria Strand, läkare. Låt mig uttala beundran också för dövtolken bredvid, som både tolkade, syntes och var osynlig samtidigt.Mattias Gardell. Har sett honom på Ringvägen en gång i en häftig läderkostym. En professor som inte bara levererar snack utan också verkstad.I måndags var hela torget fullt. Idag var det väl halvfullt. Självklart - den akuta krisen är ju över. Krisar det till sig kan det bli smockfullt igen.

Ja, nu får vi se hur det går med nästa fartyg, Rachel Corrie. Båten är namngiven efter en fredsaktivist från USA som krossades under en israelisk vägmaskin när hon försökte hindra en husrivning. Det officiella USA blundade.Turkiska flaggan. Turkiet har fått en del positiva reaktioner, samtidigt som man har sina egna "palestinier", nämligen kurderna. Liksom sionisterna tidigare förnekade att det fanns några palestinier förnekade turkarna att det fanns några kurder. Skillnaden är väl mest att turkarna inte försöker jaga kurderna ur landet, annars verkar det vara en likartad repertoar av övergrepp. Blir det "Ship to Kurdistan" någon dag?Jag är inte så förtjust i det där "Idag är vi alla XXX" som kommer i alla möjliga sammanhang numera. Räcker det inte med att alla som tidigare varit Lars Vilks någon dag nu åläggs att vara palestinier för en dag?Jag började med riktiga hjältar. Har slutar någon med att tycka att FN är en falsk hjälte. Det är inte rättvist, FN kan inte göra mer än vad medlemmarna tycker att man skall göra, och somliga medlemmar har som bekant väldigt skumma dagordningar ...

8 kommentarer:

martin sa...

Men, denna demonstration måste vara den bäst bevarade hemligheten i hela detta drama! Jag har dagligen läst ett dussin bloggar och de flesta dagstidningar och jag hade ingen aning om det var demo idag!

Björn Nilsson sa...

I dessa dagar gäller det att vara med på någons epost-lista. Jag fick info om den här och måndagens demonstration på det sättet.

Lena Kälman sa...

Tycka vad man vill om Facebook, men den här veckan är den oundgänglig! Kontinuerlig information gives om man anmält sig till de aktuella grupperna.

Anonym sa...

Innan försvarade dom intelektuella komunismen och pol pot nu försvarar dom islam.

Björn Nilsson sa...

Varför skickar du den här skiten? För att få dina stav- och språkfel rättade, eller för att dölja att även de kristna palestinierna terroriseras av sionisterna?

martin sa...

Anonym,
halmgubbar som motiv för urskillningslöst mördande. Det är ganska tunt. Jag kan hävda utan att ljuga att de som idag stöder Israel är samma typ av individer som banade vägen för Hitler.

Så låt oss sluta kasta halmgubbar runt oss och konstatera att i dag, så är det förbjudet att borda företag på internationellt vatten på lösa boliner. Man kan heller inte försvara dödandet av ett stort antal personer med historiska anekdoter.

Skall man misstänkliggöra folk så är det inte så smart att vara anonym. Det går trots allt ut på att verka mer trovärdig än sin motståndare.

Lena,
jag vågar vägra facebook. Får väl regga ett alias där, men ärligt talat börjar det bli jobbigt att hålla reda på alla alias man har på internet.

Lena Källman sa...

Martin, det finns ett enkelt sätt att komma ur ditt dilemma; gör som jag och använd ditt riktiga namn på nätet. För övrigt är Facebook bra när det gäller att snabbt sprida information.

martin sa...

Lena,
att vara öppet socialist skulle undanröja mina möjligheter till försörjning. Jag har redan betalat ett högt pris för att uttala socialistiska tankegångar, mina närmaste har fått dela detta pris.

Min livsåskådning måste för tillfället vara en hemlighet. Ingen seger vinns av att jag och mina närmaste sitter med mössan i hand på ett socialkontor.