fredag 18 juni 2010

Gud (?) straffar fotbollssyndare

Som TV-lös är jag lyckligt ovetande om fotbolls-VM och liknande oväsentligheter. TV-lös borde också en man i Limpopoprovinsen på sydafrikanska landsbygden ha varit, då kanske han fortfarande hade varit vid liv. Enligt rapport (tillförlitlig?) ville den 61-årige mannen titta på en match i TV. Hans fru och två barn (vuxna barn, inga små-kids) ville dock se ett religiöst program som gick på en annan kanal. Handgemäng uppstod om fjärrkontrollen, familjen attackerade, och polisen gissar att fotbollsmannens skalle dunkades i väggen med dödliga skador som följd.

Det är kraft i tron må man säga! Inga syndare skall sitta och glo på fotboll (trots att den väl är som religion för många) när Guds ord skall predikas i TV-apparaten! Var det Guds finger med i den här historien ... och kommer domstolen att ha några synpunkter på detta? Hur var det med femte budet: Du skall icke dräpa ... Det verkar inte finnas något budord mot att skämta om familjetragedier i alla fall.

4 kommentarer:

Wonder Warthog sa...

Domstolen kommer att se det hela som ett privat korståg!

Björn Nilsson sa...

Om domarn och juryn är med i samma församling som familjen borde det väl vara enkelt att få till det hela till en beklaglig olyckshändelse när den usle syndaren råkade få skallen inslagen ...

Wonder Warthog sa...

Typ av fotbollshuliganer?

Björn Nilsson sa...

Man kan väl säga så här: fotbollsfrälsta kommer att känna mer för offret (han som fick skallen inslagen) medan de som är frälsta av Jesus håller på övriga familjen. (Om vi bortser från det där med femte budet, men frälsta människor brukar vara bra på att sålla fram just de ord ur de heliga skrifterna som passar dem bäst just för ögonblicket.) Frågan är i vilken riktning domstolen är frälst.