söndag 20 juni 2010

Nassar i Svenskans undervegetation


Här är ett par klipp från Svenska Dagbladet i morse (klicka på dem så blir de större och lättare att läsa). Det är några trevliga figurer som har gemytliga kommentarer till ett par filmrecensioner. Jag antar att de är bortplockade vid det här laget (har inte tittat efter) men det är ju märkligt att Svenskan drar till sig sådana här saker. Man kan givetvis anmärka att det här är isolerade fall, att sådant händer när det är öppet att köra in kommentarer utan kontroll, att Svenskan givetvis inte delar de här åsikterna ... men hade samma resonemang gällt om de hade slunkit in i en tidning som på något sätt ansetts som "vänster"?


4 kommentarer:

Anonym sa...

Dem kommentarerna är väl inte annorlunda än de kommentarer som de flesta stora tidningar och debattforum har idag. Jag har själv sett liknande saker på Aftonbladet och Newsmill, till exempel.

Björn Nilsson sa...

Jo, det är ju tänkbart, fast det var i "ärevördiga" (?) Svenskan jag såg just detta. Man kan ju tycka att den tidningen borde hålla mer stil än de mer rännstensnära blaskorna.

Karl Malghult sa...

Undras hur det går när konspirationsteoretikerna ska förklara varför fascisterna (judinnan Maria Sarfatti var Mussolinis älskarinna), Sovjet och de allierade stred mot varandra. ZOG kanske egentligen var på både de allierades och axelmakternas sida under andra världskriget?


Eller be dem att förklara hur det gick till när judinnan Fanny Kaplan försökte mörda Lenin eller när bolsjevikjudar som Trotskij slogs mot mensjeviker som Julius Martov.

Björn Nilsson sa...

Tja, om man skall vara cynisk så är det väl just sådana "omöjliga" (för normalt tänkande människor) kombinationer som får konspirationsartisterna att dra igång och upptäcka de mest fantastiska sammanhang!