söndag 28 mars 2010

Dags att lägga av "spikskorna" för säsongen
Ett tips till er som är lite äldre och/eller tycker att det är jobbigt att ta sig fram på stadens isiga gator. (Jo, nu är det ju slut på det mesta av gatuisen, men tänk fram mot nästa vinter!) Skaffa skor med metallstift!

Jag köpte dem föregående vinter men använde dem bara vid några enstaka tillfällen då. Den här vintern har jag gått med dem ett helt kvartal innan det blev dags att ställa av dem i förra veckan. Jag var fundersam om stiften skulle hålla eftersom man ofta går på underlag av annan typ än is och snö, som hårda stenplattor, grus eller metall i rulltrappor, men hela gänget sitter kvar. Så, mitt tips är: fundera på "spikskor" inför framtida vintrar med dålig gatuhållning. (Och inte ens med bra insatser kan man ju alltid hålla halkan borta från gatorna!) De kostar en slant, men det kan vara roligare att vara av med den än att ha pengarna kvar och sitta halva dagen på en akutmottagning med någon bruten led i stället!Någon som vet vad de här buskarna med vackert ljusröda kvistar kan heta?

6 kommentarer:

Carl Jacobson sa...

Dubbade skor - det skulle dom bara se här! På BBC rekommenderade man denna vinter att man skulle dra ett par gamla sockar utanpå skorna!

Björn Nilsson sa...

Engelsmän - suck! Jo, i och för sig läste jag, tror det var i Robert Graves' självbiografi om att bergsklättrare kom på att man kunde ha strumpor utanpå skorna för att få bättre tag, men i alla fall ...

Lena Källman sa...

Så det är inte så att du kickat boll i vinter då?

Björn Nilsson sa...

Jag? Idrott? - Sällan! Däremot har jag ilat fram med älgkliv längs Stockholms isiga gator (och hoppats att inte få ett snö- eller isras i skallen!)

torberg sa...

Buskarna med den röda barken är nog Korallkornell. Cornus alba "Sibirica".

Björn Nilsson sa...

Då säger vi det. Tack för hjälpen, jag tänkte väl att i Linnés hemland kan inte en sådan fråga passera obesvarad!