onsdag 10 mars 2010

Två bilder

Den övre tecknad av Lars Vilks. Den undre tecknad av mig för två år sedan drygt. Kom med i tävlingen: vilken av tecknarna är bäst, proffset eller amatören? ... äsch, strunta i det, det är snudd på pajaseri med den senaste mordkomplotten mot Vilks.

Kanske det mest tankeväckande som sagts om detta är av Vilks själv: Polisen meddelade Lars Vilks nio timmar efter gripandet på Irland. "De var väl inte säkra på att jag kunde hålla tyst", säger Vilks till DN.se. Suck. Nej, tystnad kanske inte är vad han är bäst på. Eller gott omdöme: han ritade ju en judesugga också (en "trevlig" medeltida symbol för judehat, för den som inte vet) men detta har det talats mindre om. Jämför detta med behandlingen av folk som inte ritar judesuggor men "bara" är kritiska mot Israels behandling av palestinierna. Kan det finnas någon sorts politisk bekvämlighet i bakgrunden?


4 kommentarer:

Jesper sa...

Du glömde Kristus som elefant!

Björn Nilsson sa...

Nja, inte glömde direkt. Har aldrig hört talas om'et, men illa tecknat tycker jag att det ser ut. Jämför med Carl Barks teckningar av Kalle Anka exempelvis. eller något av Rembrandt!

Lena Källman sa...

Hörde på Kulturnyheterna att det är reaktionerna på Vilks klotter och brädhögen i naturreservatet som är själva konstverket. Man tar sig för pannan!

Björn Nilsson sa...

Ja, om det är så att kvaliteten på de arbeten som konstnären utför är usel så får man väl prata om konstnären i stället.