fredag 26 mars 2010

Nytt jobb: TV-tittare?

Maud "Bävern" Olofsson har ju hånats av allmänheten när hon föreslagit "gå ut med hunden" som sätt att fixa fram nya jobb. Men varför vara så negativ? Varför inte i stället tänka positivt och hitta nya pigga uppslag - jag hittade just ett!

Artikeln heter "Att ha ett arbete. En kritik av tesen om arbetets minskande betydelse." skriven av sociologiprofessor Göran Ahrne. Han skriver bland annat:

... väldigt mycket av vad folk gör när dom arbetar gör dom också, eller åtminstone andra, på fritiden. Och omvänt är det mycket som folk gör på fritiden som andra gör på sina arbeten. Faktiskt kan nog det mesta som folk gör på fritiden även vara arbete: klippa gräset, köra bil, läsa romaner, se på TV, spela fotboll osv.

Här nappade jag omedelbart. Om folk skaffar hund men inte har tid att ta ut jycken så den kan få springa och pinka i buskarna kanske de också har TV men inte har tid att se på alla kulturellt högtstående program. Det finns ju hur många kanaler att titta på som helst numera, för alla intresseinriktning ... Tänk på min trogne läsare Wonder Warthog, han kanske kan ta extrajobb att titta på Åsa-Nissefilmer åt jäktade människor som inte hinner med detta men vill vara kulturellt up to date i alla fall.

Jag har slängt ut TV:n och har dålig koll på vad som händer, men tänk på kanalen "Skit-TV" (det måste väl finnas en sådan!). Där skulle jag då kanske hyra en medborgare för att få bevakning på vad som händer i den spännande finalen i Skitkampen, där det sker en stenhård slutuppgörelse mellan Skit-Oskar och Fis-Lisa!

Man får goda idéer när man sitter och tänker till på fredagseftermiddagen!

12 kommentarer:

Chris sa...

Jag ställde mig just frågan vad mänskligheten sysselsatte sig med innan dokusåporna kom. Det är nästan så att man inte kommer ihåg...

Lena Källman sa...

Är det möjligt att få slippa att bli anställd som Tv-tittare? Jag får onda aningar när jag tänker på att man måste ta de jobb man anvisas...Dessa stackare är värda en riktigt hög lön!

Björn Nilsson sa...

Chris, jag är gammal nog att komma ihåg pre-TV-eran. På något sätt klarade man sig i alla fall. Radion körde i alla fall med sin enda kanal utom när det råkade vara natt.

Lena, är det arbetslinje så är det! Möjligen kanske det kan bli en anvisning till att kicka fotboll i stället ... . Eller släpa runt på Maud Olofssons hund - om det nu inte är ett koppel griniga bävrar hon har i hundkojan!

Anonym sa...

"Turkiet fruktar både ekonomiska krav på kompensation och framtida territoriella krav från republiken Armenien som aldrig erkänt sin gräns med Turkiet."
Av Svante CORNELL
http://www.silkroadstudies.org/new/docs/publications/2007/0710UTRBL.htm

Mvh.
Camilla Wallgren

Björn Nilsson sa...

Jaha, och vad har det med bloggposten i övrigt att göra?

Lena Källman sa...

Ja, Björn, helt fantastiska utsikter öppnar sig i Maudans och arbetslinjens spår...Hundrädda allergiker och urusla fotbollsspelare får här en chans att ta sin revansch!

Wonder Warthog sa...

Titta på Åsa-Nisse? Jag ska alltså bli kulturarbetare! Yey!

Björn Nilsson sa...

Det är lördag och vår, vi skall alltså vara positiva ... kulturarbete räknas det som, naturligtvis!

Wonder Warthog sa...

:)

Björn Nilsson sa...

Vi får väl se hur mycket av välviljan som finns kvar när höstvindarna och det sura humöret återkommer ... då kanske det blir till att gå ut och rasta bävrar i stället!

Wonder Warthog sa...

Har man en gång smakat bävergäll så rastas det inga bävrar! En utterpromenad kan jag gå med på!

Björn Nilsson sa...

Det stod inget i artikeln om utterpromenader. Men det kanske går att fixa att gå ut med utter i hanegället, om nu bävergället inte passar.