torsdag 11 mars 2010

Tankar om ett flygblad


Sverige idag. Det här är ett flygblad från Syndikalisterna som någon stack i min hand för några dagar sedan. Det handlar om någon som (inte) heter Jöns Jönsson och som de är arga på på grund av hans dåliga uppförande mot sin personal. Därför kallas han Hitler Jöns Jönsson, vilket är en kraftig nedskrivning av vad den riktige Hitler stod för. Det är min invändning mot flygbladet.

Jag vet inte riktigt vad man får skriva och publicera om folk på bloggen, så jag strök namnet på personen ifråga och hans firmor, och piffade upp hans utseende litegrann, men i övrigt är det som flygbladet såg ut.

Det är typiskt att dåliga förhållanden råder i restaurang- och städbranschen. Så har det varit förut, och nu blir det ännu värre. Utan att det märkts så mycket så får vi en växande sektor av väldigt skumma företag i Sverige, firmor som uppträder tarvligt mot personalen. Invandrare, papperslösa, ungdomar med dålig utbildning och lite att sätta emot - de ligger illa till i den här sköna världen.

Men nu har alltså Syndikalisterna agerat (det är mer troligt än att slappsvansarna i LO skulle göra det) och utlyst blockad. Det är bara att önska dem och personalen hos Hitler "lycka till". Även många i branscher med bättre förhållanden bör nog göra det, för om usla villkor hugger sig fast på ett ställe kan det finnas risker att de sprider sig. Det är den stora "kapplöpningen mot botten" som är i gång.

7 kommentarer:

Knapsu sa...

Bra att SAC finns och agerar. Oftast, om inte alltid, är det ju de som tar fighten när det gäller utnyttjande av oorganiserade och papperslösa.
Såna här typer som den där Hitler känner väl att han har stöd från en del höga politiker.
Nästan så jag tror att vissa centerpartister myser när de läser om sånt här.

Björn Nilsson sa...

Somliga politiker vill nog helst att alla skall vara oorganiserde. Smartare politiker vill ha lydiga organisationer som håller folk i schack.

Bloggkommissarien sa...

Två småsaker i tillägg till ditt trevliga inlägg:
1) Du har glömt att mörka hans efternamn längst ned på flygbladet
2) Han verkar faktiskt, lämpligt nog, heta Hitler i förnamn på riktigt
http://www.ratsit.se/BC/ReportSmall.aspx?ID=yQEE1QtW2gtmX-ryzGehKhwXLAPMs7mKXPjSTsGzBMM

Björn Nilsson sa...

Illa, jag får bättra mig till nästa gång. Hoppas han inte blev ledsen när jag kallade honom Jöns. Kan ju inte vara roligt att heta Hitler i förnamn heller. Det är kanske därför han blivit som han blivit, om alla har sieghajlat där han gått fram?

Björn Nilsson sa...

Ja, nu har jag fixat till det i alla fall, så Jöns inte behöver känna sig utpekad!

Anonym sa...

Att han behåller ett sådant namn säger nog en del om honom.

H2

Björn Nilsson sa...

Har kollat SCB:s namnregisterbas http://www.scb.se/Pages/NameSearch.aspx?id=259432

Där får man veta "Det finns 1 man som har förnamnet Hitler. Av dessa har 1 namnet Hitler som tilltalsnamn". Eftersom mannen verkar ganska rund kunde han väl kalla sig Benito (Mussolini) i stället?