torsdag 22 januari 2009

Hårda tag på IslandInte bara varma källor på Island - det går hett till även på Reykjaviks gator!

Islänningarna är i gemen inte så glada just nu. Finansputtar har spekulerat i banksvängen så att landet gått överstyr och nu har gårdagens firade finansmatadorer flytt landet. Men regeringen anses medansvarig och en argsint opinion vill bli av med den. Det har gått hett till på gatorna i Reykjavik. Några poliser har tagits till sjukhus efter att ha fått saker i huvudet. Enligt DN kastade folk toalettpapper. Man kanske får vara glad att de inte kastade toalettstolar? Krisen är ju inte polisernas fel.

En uppsättning fotografier från isländska Morgonblaðid kan man hitta här.

Synd att man inte kan isländska. Det här låter ju kraftfullt:

Lögreglumaður er nú á skammverudeild Landspítalans vegna höfuðáverka sem hann hlaut í mótmælaátökum í miðborg Reykjavíkur í nótt. Að sögn læknis á slysadeild Landspítalans eru meiðsl lögreglumannsins metin meðalalvarleg og dvelur hann á skammverudeildinni til eftirlits.

Tror det är något om en polis som skadades i huvudet under demonstrationen. Folk vill ha nyval. Undrar om det löser någonting i själva krisen. Däremot kanske det går att komma åt korruption som kan vara ett problem i ett litet land där förmodligen de flesta samhällstopparna är väl bekanta med varandra.

Inga kommentarer: