fredag 9 januari 2009

Nya måltavlor - samma gamla mentalitet

BNP, British National Party, var en gång i tiden en samling råbarkade judehatande slagskämpar. Nu har det ändrat utseende och säger sig stödja Israel. Jag har ingen större koll på vad Sverigedemokraterna håller på med, men jag undrar om man inte kan se en parallell utveckling. Den som är intresserad kan studera den här artikeln. En ovanligt frispråkig BNP-ledare vid namn Griffin förklarar den förvånande utvecklingen så här:

It stands to reason that adopting an 'Islamophobic' position that appeals to large numbers of ordinary people -- including un-nudged journalists -- is going to produce on average much better media coverage than siding with Iran and banging on about 'Jewish power', which is guaranteed to raise hackles of virtually every single journalist in the western world.


Med andra ord, ren jäkla opportunism av den osmakligaste sort. Man funderar på vad idioterna på gatan lättast kan svälja i form av hatbudskap, och så kör man det. Fungerar det inte med det ena så tar man det andra. Judar i England verkar inte vara särskilt trakterade av det här gänget, och det kan man förstå. De putsar upp fasaden, men är det inte samma gamla hatmånglare i alla fall? Hur är det man säger? - Med sådana vänner behöver man inga fiender.

Inga kommentarer: