lördag 24 januari 2009

Bilder från Gaza

Anklagelserna mot Israel för krigsförbrytelser sprider sig alltmer. Här finns en artikel och bildserie från HuffPo. I själva verket är dessa bilder tämligen oförargliga jämfört med vad som hände med de som kom i vägen för fosforbomber, "smarta bomber" och annat trevligt. Man slipper se sönderbrända eller söndersprängda lik av vuxna och barn. Det kanske är bilder på en nivå som USA-liberaler antas klara av? Men bara att den tidigare israeliska dominansen vad det gäller rapportering håller på att brytas ner är viktigt, särskilt i USA som ju betalar och beväpnar Israel och andra skumma regimer i Mellersta Östern. Det är också viktigt att nyheten sprider sig att olika grupper runtom i världen höjer anklagelser mot Israel och att det medför att exempelvis israeliska officerare inte längre kan resa hur som helst i omvärlden utan att riskera att gripas.

Och detta med "krig". Jag håller med dem som tycker det är konstigt att tala om "krig" när det bara är en part som är till tänderna beväpnad med alla typer av vapen (inklusive kärnvapen) medan den andra parten har lätta handeldvapen och hemsnickrade bomber och raketer. Den omtalade "vapensmugglingen" till Gaza har tydligen tyvärr inte omfattat pansarbrytande vapen eller luftvärn. De raketer från Iran som påståtts ha förts in har jag inte hörts användas. Det är nog snarare införseln av dagliga nödvändighetsvaror som väcker israelernas vrede.

Jag kanske läste för mycket Robin Hood och liknande när jag var liten, men jag är fortfarande emot att stora starka busar ger sig på småfolk och misshandlar dem, och sedan blir upprörda när de får kritik för det. Kan ha något med anständighetskänsla att göra?

Inga kommentarer: