lördag 10 januari 2009

Och det bara fortsatte

Jag skrev om demonstrationen som kom fram till området vid israeliska ambassaden i föregående inlägg. Så tog mötet slut efter ytterligare några tal och en imam pratat både på svenska och arabiska. Men det tog ju ändå inte slut. Folket vällde ner på Strandvägen. För den som inte vet är Strandvägen en bred paradgata med en allé i mitten. De flesta gick där i allén i en lång rad, och demonstrationen fortsatte. Folk fortsatte att ropa slagord och vifta med flaggor och plakat. Det blev en ny demonstration! Hur länge den pågick vet jag inte, vid Nybroplan vek jag av mot Blasieholmen, men förmodligen var det fullt ös ända tills man kom upp till Sergels torg igen. Jag har aldrig varit med om något liknande. Det är högtryck nu!

4 kommentarer:

jdi-y sa...

http://jdi-y.blogspot.com/2009/01/mnsklighet-efterlyses.html

Swimsuit Issue sa...

Bra! Hoppas innerligt att motståndet växer och håller i sig nu, hela vägen till frihet för palestinierna!

Bra bilder från dig i vanlig ordning också, tackar man för!:)

Björn Nilsson sa...

När lavinen börjar rulla kan den vara svår att få hejd på. Förhoppningsvis är det den stora omsvängningen vi ser nu, när stormakternas propagandamaskineri inte kan lura folk längre. - Ja, jag har då aldrig varit med om något sådant som igår, när folket börjar röra på sig händer det grejor!

Du kände inte igen dig på någon bild den här gången också?

Anonym sa...

En kort beskrivning av det palestinska motståndet från 30-talet och framåt finns på http://www.folkrorelser.nu/rorelsemapp/palestina.html