tisdag 13 januari 2009

En fiktiv och en verklig karta

Glömde notera vilken blogg jag snodde den här bilden från. Tack i alla fall. Detta är uppenbarligen en omgjord version av den kända palestinakarta som visar utvecklingen under åren, och det som gjort att en "tvåstatslösning" har blivit omöjlig:


Vad man kan notera på den översta kartan är det kvarvarande lilla "svenska" området i östra Svealand i stockholmstrakten (förutom diverse osammanhängande markplättar i Jämtland och Härjedalen). Jag såg i Aftonbladet igår en utgjutelse från någon som bodde vid Hornstull (dit går jag på mindre än tio minuter) som fått för sig att krisen omkring Gaza skulle kunna liknas vid om Sverige sköt raketer på Ryssland och ryssarna gav igen och bombade Hornstull. Personen ifråga meddelade att han inte skulle bli arg på ryssarna utan på Reinfeldt om så skedde.

I Gaza finns flyktingar från kusten längre norrut, de som kastades ut vid den etniska rensningen vid Israels bildande. Några av dem (vilket inte behöver betyda Hamas) skjuter små hemmagjorda raketer in i Israel. De skjuter mot sina gamla hemtrakter. I Sveriges fall skulle det betyda att några människor i stockholmsenklaven sköt några illa riktade raketer ut på Uppsalaslätten exempelvis, eftersom många av flyktingarna i Stockholm ursprungligen kom därifrån och gärna vill ha tillbaka sina hem.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Och det vore ju allvarligt terroristiskt, förkastligt, fördömvärt av svenskar att bråka (skjuta på ockupanten) för att Sverige krympt och stora delar av befolkningen hade dödats, skulle en hel del anse, vad jag förstår.

Saladin sa...

Kan det vara bloggen "Forum för Frihet"?

Björn Nilsson sa...

Nej, men den här bilden har varit ute på alla möjliga ställen de senaste åren så jag undrar om det verkliga ursprunget ens är känt.

Hampus Eckerman sa...

Bloggaren KAS hade den innan Forum för Frihet.