tisdag 20 januari 2009

Med anledning av dagens installation ...


En teckning lånad från Center for American Progress. Riddaren Obama antas ta hand om de ruskiga drakarna Lågkonjunktur, Budgetunderskott och Usel Hälsovård. Det finns några drakar som saknas, vad det kan bero på? - Vi får se, Obama har rätt kort tid att visa att han har vilja och förmåga att göra slut på den onda politik som såväl republikaner som demokrater tidigare prackat på världen.

Jag skriver detta just när Obama håller sitt installationstal. idag är det fest, i morgon börjar vardagen.

1 kommentar:

Anonym sa...

Det är klart att det är skillnad på "new age" och "New Age", och att Obama menade "ny tidsålder" framstod som tillräckligt självklart för mig för att jag inte skulle fundera på "New Age", vilket i sammanhanget skulle gjort meningen obegriplig. Vad han sedan menar mera exakt med "ny tidsålder" är givetvis var och ens gissning.

Frågan om valdeltagandet är givetvis viktig, och det brukar ju vara skrämmande lågt i USA. Men vad jag tänkte på var snarast motsättningen mellan just en politik som skulle kunna "mobilisera massorna" på hemmaplan och vissa utrikespolitiska ambitioner som formulerades i detta tal.

I sak t.ex. populär protektionism (som han gett uttryck för) ställt mot kraven på frihandel - USAs bönder mot Kenyas bönder, för att göra det konkret!