lördag 17 januari 2009

Fler banker över stupet


Det rullar på fort numera. I föregående inlägg skrev jag med anledning av USA:s kris att " Nya bankräddningar kan bli aktuella därborta ... ". Jag tänkte på stora bumblingar som Bank of America eller Citigroup, men direkt kom nyheten upp om att två mindre banker gått omkull. Det är nog inte slut med detta - 171 banker lär vara på listan över problemfall.

Men de som vill sko sig slutar inte med det för att det är kris. Företag i USA som uppbär krisstöd, alltså att statliga pengar öses in för att rädda skinnet på ägarna, har ändå kvar dotterbolag i så kallade skatteparadis.

Eighty-three of the nation's 100 largest corporations, including Citigroup, Bank of America and News Corp., had subsidiaries in offshore tax havens in 2007, and some of the companies received federal bailout funding, a government watchdog said Friday.

Undrar vad "mannen på gatan" säger om det? Muttrar något ilsket om "corporate fat cats" kanske, eller rullar missdådarna i tjära och fjäder och bär dem på en stång ut ur stan?

Inga kommentarer: