fredag 14 maj 2010

Den varnande trion

Tidigare har jag kunnat berätta vem som vann "Dynamitpriset i nationalekonomi" , alltså vilka som enligt läsarna av Real-World Economics Review Blog bar störst ansvar för den nuvarande ekonomiska krisen.

Men nu har man haft en ny omröstning: vilka ekonomer fanns det som varnade för att exempelvis fastighetsbubblan kunde leda till en enorm kris (och blev utskrattade som tack för det)? Nu har det spännande resultatet kommit.

Vinnare blev Steve Keen, australier, och tvåa respektive trea Nouriel Roubini och Dean Baker. Dessa herrar har alltså försökt slå larm utan att lyckas. Det är väl Roubini som är mest känd i denna trio, han har ju etiketterats som "domedagsdoktorn" för sina prognoser.

Keen har en blogg här som verkar innehålla intressant material. Där finns också en länk till den här teckningen. Helvetet tycks vara "det eviga ekonomiska seminariet". Bilden är något suddig, men verkar det inte som den siste mannen i raden (som säger: "ojdå, det här är ännu värre än vad jag trodde") faktiskt har hästsvans? Är det någon vi känner?


2 kommentarer:

Wonder Warthog sa...

Hehe, du ska se när han struttar kring i äppelknyckarbyxor och jägarhatt med borste på ICA i K-holm! Country chic! Lite vet han vad som föregicks när HA-lärlingar hade grannkåken till honom.... Funderar om det är gammalt kokaindamm och gammal spliffrök som grumlar hästsvansens omdöme!

Björn Nilsson sa...

Har nog inte lust att se honom, måste jag erkänna ...