söndag 30 maj 2010

Ett par bilder




En aktuell politisk kommentar. Jag tror att det står Dimona på den israeliska hönans rede. Dimona är kärnreaktorn i Negevöknen där man kan anta att material till Israels kärnvapen produceras. Till vänster är den iranska hönan som inte kläckt några atom-ägg i sin reaktor, men som ändå hotas av en skum figur med automatvapen. - Ja, det är väl så den så kallade diskursen går idag, i alla fall om kärnvapenmakterna får bestämma.

Bilden nedan plockade jag från Pierre Gillys blogg. Det är ingen skämtteckning direkt, bara ett konstaterande från Amnesty International att medan oljebolaget Shell gör miljardvinster måste folk i Nigerflodens delta i Afrika (där man utvinner en massa olja) dricka orent vatten. Amnesty ville få in det här som annons i en tidning, men blaskan nobbade.



Jag undrar om det är smart i längden. Visserligen talar pengar, och oljepengar talar högre än en ideell organisations pengar, men bland annat med tanke på BP:s pyramidabla misslyckande i Mexicanska golfen kan man misstänka att oljepengar kommer att lukta mer och mer illa. Hela oljebranschen har en otrevlig doft att svavelväte. Och att vara förbunden med sådana missdådare verkar inte vara en framtidssatsning. Sist och slutligen kommer moral att tala högre än pengar, och vad skall då alla bolagsfifflare säga om sina röjarskivor Jorden runt? "Ursäkta, vi visste inte bättre"?

Inga kommentarer: