söndag 23 maj 2010

Dyr papperslapp såld igen


Världens dyraste frimärke är fortfarande världens dyraste efter att det åter har sålts på auktion, meddelar Times of India. Svenska tre skilling banco gul från 1857 har sålts i Geneve, fast varken köpesumma eller köparens identitet har meddelats. Senast det såldes var priset 4,5 miljoner $, och det är väl inte mindre den här gången. Så mycket pengar läggs ut på vad som måste ha varit ett misstag på ett tryckeri för länge sedan! Märket är gult, men den rätta färgen skulle vara grön. Någon tog fel färgpyts verkar det.

PS. SvD skriver om två mille vid förra försäljningen, vilket också är en jäkla massa pengar. Pojken som hittade frimärket 1886 sålde det för sju kronor. I dagens penningvärde skulle det motsvara ungefär 408 kronor. DS

2 kommentarer:

Kerstin sa...

Och egentligen kväljer det en att det finns folk som har sådant överflöd av pengar att de betalar den summan för den där papperslappen. Snuskigt är vad det är.

Björn Nilsson sa...

Det skulle vara kul om någon hittade resten av de feltryckta märkena. Ursprungligen borde det väl ha funnits en karta med hundra märken med fel färg. Om de återfanns skulle priset på tre skilling banko gul falla rejält.